singapore sling

WEETJE Voor het meest originele Singapore Sling-recept moet je bij Hotel Raffles in Singapore zijn. De cocktail is daar in 1915 bedacht door bartender Ngiam Tong Boon. In die tijd mochten vrouwen in het openbaar geen alcohol drinken. Zij moesten het doen met een fruitsapje terwijl de heren aan de gin en whisky zaten. Ngiam creëerde speciaal voor de vrouwen een drank die eruit zag als fruitpunch, maar stiekem werd verrijkt met gin en andere likeuren. De cocktail zat vol sterke drank! Hij koos bewust voor een rosékleur (vandaar de grenadine) om het extra vrouwelijk te laten lijken en de gasten het idee te geven dat het fruitpunch was. Maar de vrouwen wisten wel beter… cheers!

Probeer ook deze gin-tonic met cranberry!

singapore sling

SMAAK Met geen andere cocktail te vergelijken. Een bonte combinatie van verfijnde smaken: frisse ananas, limoen, zoete kersen, sinaasappellikeur en zachte kruidigheid door de D.O.M. Bénédictine en gin.

INGREDIËNTEN
30 ml gin
15 ml kersenlikeur
7,5 ml D.O.M. Bénédictine
7,5 ml sinaasappellikeur
15 ml vers limoensap
120 ml vers ananassap
10 ml grenadinesiroop
2 à 3 druppels Angostura bitters
ijsklonten

Vul de shakertin vol ijsklonten en voeg alle ingrediënten toe. Schud goed. Giet alles, inclusief het ijs, in het glas.
METHODE shake

GLAS hurricane

GARNERING garneer met een ananaspartje en een kers op een cocktailprikker en serveer met een rietje.

 

PRODUCTIE EN TEKST ELLEN DEKKERS, TESS POSTHUMUS

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

10 easy cocktails met tess