Shake it boys!

The Fabulous Shaker Boys zijn jonge, representatieve cocktailshakers die getraind zijn om op topniveau te shaken en mixen. Ze stellen hoge eisen aan kwaliteit, service, drankkennis en bar etiquette. Het gaat hen niet om gejongleer met flessen, maar om smaak en presentatie. In de augustus-delicious. hielpen deze boys ons op weg met hóe shaken we de beste cocktail? We oefenden alvast met hun ‘fabulous basil tini’. Dit weekend shaken we verder met Fedde’s Classic, Pepper and Strawberry, Green Mint en Virgin Raspberry.

Fedde’s Classic, voor 5 personen

200 ml Sonnema Vodka Herb
Ginger Ale
7-up
6 aardbeitjes
10 dunne plakjes komkommer
4 stukjes verse gember van ongeveer een vierkante cm en 2 mm dik
8 blaadjes munt

Schenk de vodka in een kan, voeg de komkommer, aardbeitjes, citroen en gember toe. Vul de kan met ijsklontjes. Voeg vervolgens gelijke delen Ginger Ale en 7-up toe. Roer alles even goed door elkaar. Goed voor ongeveer 5 glazen. Garneer ze met een plakje extra komkommer en takje munt.

Pepper and Strawberry, voor 1 persoon

3 middelgrote aardbeien
40 ml Absolut Vodka
15 ml Bols Strawberry likeur
10 ml suikerwater (zie recept**)
1 tl balsamicoazijn
snufje zwarte peper

Stamp de aardbeien fijn in de shaker voeg de vodka, strawberrylikeur, suikerwater, balsamico en peper toe en shake met veel ijs. Zeef (fine strain) in een gekoeld martini glas.

Green Mint*, voor 1 persoon

1 limoen, in partjes
12 blaadjes munt
2 tl rietsuiker
groene thee (pickwick)

Plet de limoen met de muntblaadjes en de rietsuiker, voeg gecrushed ijs toe en de groene thee. Roer de cocktail en garneer met een takje munt.

Virgin Raspberry*, voor 1 persoon

8 frambozen
15 ml frambozenlimonade
10 ml suikerwater (zie recept**)
10 ml citroensap
bruisend water

Plet de frambozen samen met de frambozenlimonade en het suikerwater, vul het glas met gecrushed ijs en voeg het citroensap en bruisend water toe. Roer de cocktail en garneer met de frambozen op de cocktailprikker.

* alcoholvrij

** suikerwater: Doe gelijke delen water en witte kristalsuiker in een steelpan. Breng op een laag vuur aan de kook. Laat het mengsel 5 min. koken. Laat het dan afkoelen. Bewaar het suikerwater koel. Bij een goede slijterij kun je kant en klaar suikerwater kopen van het merk Monin (Sucre de Cannes).

Voor meer informatie: www.fabulousshakerboys.com of +31 (0) 20 – 320 95 12