sansaronno cocktail

Als je een tijdje extra gezond wilt leven en alcohol wilt laten staan, blijven er niet veel drankopties over. Bruiswater met een smaakje, koffie, thee of vers fruitsap. Of je maakt tijdens de borrel een uitstapje naar hartig tomatensap, maar dan houdt de keuze vaak wel op.

Probeer ook de Singapore Sling van Tess!

Als bartender ben ik er heilig van overtuigd dat cocktails in de Nederlandse drankcultuur thuishoren. Cocktails zijn namelijk zo veelzijdig dat je ook zonder alcohol ontzettend lekkere en interessante drankjes kunt maken. Mijn grootste missie is dan ook dat elk huishouden in Nederland over vijf jaar standaard een cocktailsetje in huis heeft.

Deze maand ter inspiratie een non-alcoholische cocktail die ik ooit voor een grote Disaronno-fan creëerde.

SMAAK Disaronno is de originele amaretto uit het Italiaanse plaatsje Saronno. Veel mensen denken dat de likeur wordt gemaakt van amandelen, maar nee, deze drank is gemaakt van abrikozenpitten. De smaak hiervan lijkt wel op die van amandelen. Om die smaak en de Italiaanse ziel van Disaronno te vangen, heb ik voor de non-alcoholische Sansaronno cocktail gekozen voor de Italian Almond thee van Dilmah, te koop via dilmah.nl en in de grotere supermarkt. Samen met citroensap en de abrikozen is het een heerlijk verfrissende cocktail waar je makkelijk nog een tweede of zelfs derde van kunt drinken!

INGREDIËNTEN 130 ml Dilmah thee Italian Almond + 15 ml citroensap + 1 barspoon abrikozenconfiture + 3 gedroogde abrikozen als garnering.

SERVEER Zet een sterke kop thee door de thee 4-5 min. te laten trekken. Laat de thee afkoelen tot kamertermperatuur. Schenk de koude thee, citroensap en abrikozen-confiture in een shakertin. Vul de shakertin met ijsblokjes en shake hard. Fine strain de cocktail in een met ijsblokjes gevuld rocksglas. Garneer met 3 gedroogde
abrikozen aan een prikkertje.

TEKST EN RECEPTUUR TESS POSTHUMUS BEWERKING ROOS VOLKERS

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

sansaronno