snelle rosbief met parmezaan en bloemkool

snelle rosbief met parmezaan en bloemkool

Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een compleet maal kunt bereiden? Deze snelle rosbief met pittige parmezaan en bloemkool is easy en lekker.

Geniet ook van onze rosbief met geroosterde groenten.

snelle rosbief met pittige parmezaan-bloemkool

hoofdgerecht | 4 personen

2 tenen knoflook, geperst
1 el fijngesneden salieblaadjes
5 el olijfolie
2½ el balsamicosiroop (crema balsamico)
800 g rosbief, opgebonden (vraag aan de slager)
1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
40 g geraspte parmezaanse kaas
1 rode peper, fijngesneden
150 g rucolablaadjes
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng in een kom de knoflook, salie, 1 el van de olie en 1½ el van de balsamicosiroop. Wrijf de rosbief ermee in. Leg het vlees aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Schik de bloemkoolroosjes ernaast en sprenkel er 2½ el van de olie over. Braad het vlees 15 min., neem de bakplaat uit de oven, bestrooi de bloemkool met de parmezaan en de rode peper en sprenkel de rest van de balsamicosiroop erover. Zet nog 12-15 min. in de oven tot de bloemkool mooi kleurt en de rosbief medium is. Laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Schep intussen de bloemkoolroosjes om met de rucola. Klop in een kom het citroensap, de jus van het vlees en 1½ el olie door elkaar. Sprenkel over de bloemkoolsalade.

Snijd de rosbief in dunne plakjes. Verdeel de salade over diepe borden en schik de plakjes rosbief erop.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min. + rusten 5 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE PETRINA TINSLAY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

vleesboek van delicious.

Voor nog veel meer vleesinspiratie bestel je deze onmisbare vleesbijbel: delicious. hét vleesboek. Ook leuk om cadeau te doen!