promiscuous rose cocktail

Geheel in vintagestijl, is deze promiscuous rose een herziene versie van de klassieke Jack Rose cocktail uit de jaren dertig. Bedacht door de getalenteerde Nederlandse bartender Leroy Soumokil (Mystique, Amsterdam).

Nog veel meer cocktailinspiratie vind je op deze pagina vol recepten…

cocktail – promiscuous rose

Een ode aan Lady Brett Ashley, personage uit de roman ‘The sun also rises’ van Ernest Hemingway. In het verhaal drinkt Jake Barnes een Jake Rose terwijl hij op Lady Brett Ashley wacht. Leroy geeft er zijn eigen draai aan en gebruikt calvados in plaats van Amerikaanse applejack. De cocktail staat voor hem symbool voor de moderne onafhankelijke vrouw van de twintigste eeuw.

promiscuous rose

SMAAK Calvados is een distillaat op basis van appel. Krachtig door de alcohol, maar ook elegant door de frisfruitige smaak. Een sterk ondergewaardeerde drank, volgens Leroy. ‘Het maakt de cocktail toegankelijker en fruitiger. Elk ingrediënt kenmerkt de moderne, onafhankelijke vrouw’, aldus Leroy. Calvados = kracht, granaatappel = passie, limoensap = speelsheid, champagne = elegantie, basilicum = liefde*

* Italiaanse vrouwen gaven in het verleden basilicumblaadjes mee aan hun geliefde als de mannen ten strijde trokken.

INGREDIËNTEN
2,25 cl calvados fine (2 à 3 jaar gerijpt)
2 cl granaatappel- of rozensiroop
1 cl limoensap
3 cl champagne brut of crémant
4 basilicumblaadjes

GARNERING basilicumblaadjes
METHODE shake
GLAS coupe

Schenk de calvados, het limoensap en de granaatappel of rozensiroop in een shaker. Vul de shaker met ijsblokjes, schud flink en schenk in het glas. Voeg dan de champagne toe en garneer met basilicum.

PRODUCTIE EN TEKST ELLEN DEKKERS FOTOGRAFIE MYSTIQUE AMSTERDAM ILLUSTRATIES ISTOCK

Voor meer tips van Ellen en de lekkerste recepten bestel je hier delicious. 10 in onze webshop!

promiscuous rose cocktail