We plaatsten dit recept eerder in delicious. en maakten hem toen met perziken. Kies nu voor rijpe zoete mango als topping. Een uitgelezen taart voor op tafel met Pasen, want je bakt in 1 keer voor veel familie of vrienden. In een ommezien gemaakt, want de basis is een rol kant-en-klaar bladerdeeg.
Je kunt natuurlijk ook zelf het bladerdeeg maken. In dit artikel leggen we je graag uit hoe.
plaattaart met mango en vanillesiroop en mascarpone
gebak | 6-8 personen
1 vanillestokje van goede kwaliteit
500 g mascarpone
300 g water
300 g suiker
1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 g)
rasp van 4 (bio)limoenen
2-3 rijpe mango’s
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit (bewaar het stokje) en roer deze door de mascarpone. Zet gekoeld weg tot gebruik. Laat op laag vuur de suiker oplossen in het water. Doe het vanillestokje in de suikersiroop en laat ± 15 min. heel zachtjes koken op laag vuur, laat daarna een beetje afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Prik de lap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij. Houd van het limoenrasp iets achter voor garnering en verdeel de rest over het deeg. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten. Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes. Beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes. Bak de taart mooi goudbruin in ± 25 min. Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi er de rest van het limoenrasp over. Geef de vanillemascarpone erbij.
Bereiden: ± 40 min.
RECEPTUUR & FOODSTYLING MERIJN TOL. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEWERKING SUZANNE THE