Roerbak dungesneden spruitjes snel beetgaar. Met een dressing maak je zo een heerlijke, lauwwarme salade van linzen en spruiten. Aards, een tikje bitter en fris-romig op één bord!
Meer weten over spruitjes? Hier lees je hoe je ze het best bereid en nog veel meer!
salade van linzen en spruiten met geitenkaas
lunch- of bijgerecht | 3-4 personen | v
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 el milde olijfolie op matig tot hoog vuur. Snijd 400 g spruitjes in dunne plakjes en bak ze samen met 2 in plakjes gesneden tenen knoflook ± 10 min. Schep 400 g afgespoelde linzen uit blik om met 1 el extra vergine olijfolie, 1 el sherryazijn en 2 tl mosterd. Voeg toe aan de pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat al omscheppend doorwarmen. Schep in een schaal. Verdeel er verse geitenkaas en takjes tijm over.
Bereiden ± 25 min.
RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING BHAVANI KONINGS BEREIDING CYNTHIA BLACK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN