In de winter kun je wel wat Caribische warmte gebruiken! Maak deze lekkere quinoa salade van Caribbean Spice Girl Helmi Smeulders
Probeer ook eens deze quinoasalade met lam en wilde rijst!
Caribische Quinoa Salade
lunchsalade | 4 personen
salade
300 gram gekookte quinoa, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking *
200 gram verse mango, geschild en in kleine blokjes
pitjes van 1 granaatappel
100 gram komkommer, in kleine blokjes
3 eetlepels verse munt, fijngehakt
25 gram verse jalapeño, in dunne plakjes
50 gram feta, verkruimeld
75 gram walnoten, fijngehakt
dressing
45 ml extra virgin olijfolie
30 ml limoensap
15 ml rijstazijn
2 theelepels honing
45 ml vers mangosap
2 eetlepels koriander, fijngehakt
2 theelepels gemalen komijn
½ theelepel tabasco
Zout en peper
Meng alle ingrediënten voor de Caribische salade in een kom. Roer in een aparte kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.
TIP: Meer te weten komen over culinair Curaçao? Kijk dan zaterdag om 12.00 uur naar het reisprogramma ‘Ontdek Curaçao’ op RTL 4.
*De Zuid-Amerikaanse Inca’s noemen quinoa ‘chisaya mama’; de moeder van alle granen. Hoewel het lijkt op een graan, is quinoa eigenlijk een zaad. Het zit vol eiwitten, heeft een stevige structuur en een nootachtige smaak.
ADVERTENTIE CURAÇAO TOURISM BOARD RECEPTUUR HELMI SMEULDERS