beautiful bakkoningin

Cover boek Baking made easy

Ze heeft misschien wel de leukste lach van alle chefs die op de buis te zien zijn en ze bakt de sterren van de hemel: we hebben het over Lorraine Pascale. Voorheen verdiende ze haar geld als model, maar tegenwoordig staat ze bekend als zeer getalenteerd bakexpert. In haar boek Baking Made Easy – nu ook in het Nederlands verkrijgbaar – deelt ze haar tips en beste recepten.

Lorraine kun je kennen van haar tv-programma’s Baking Made Easy en Home Cooking Made Easy. Baking Made Easy werd op de BBC2 (en bij ons op RTL4) uitgezonden en was een regelrechte hit. Dankzij deze prime time show kreeg ze er miljoenen fans bij (waaronder de redactie!). In het programma vertelt ze, terwijl ze de lekkerste dingen klaarmaakt, over haar grote liefde voor (goed) eten. Ze deelt haar beste tips en geeft toe dat ze best wel eens foutjes maakt. Ze is ook maar een mens!

In het gelijknamige boek staan 100 fantastische recepten die vrij eenvoudig te maken zijn. Lorraine laat zien dat een bakboek heus niet alleen maar mierzoete baksels hoeft te bevatten: ook de hartige recepten krijgen uitgebreid aandacht. Vol-au-vents met feta, granaatappel en munt, een soufflé met gorgonzola en peer, tarte tartin met tomaatjes en basilicum… daar maak je wel indruk mee! Omdat Lorraine zo’n fan van brood is, heeft ze er in Baking Made Easy een heel hoofdstuk aan gewijd. Van croissants tot fougasse; alles wordt een fluitje van een cent met de tips die ze geeft.

Het is waarschijnlijk wel duidelijk: we zijn fan van deze Engelse schone. Haar enthousiasme en liefde voor het vak werkt zo aanstekelijk dat je in mum van tijd zelf in de keuken staat.

Het onderstaande recept komt uit Baking Made Easy. Super easy om te maken, maar met een feestelijk resultaat.

Parmezaan lollipopslolly’s van parmezaan, maanzaad en sesamzaad

Voor 10 lolly’s

boter, voor het invetten
80 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
1 tl maanzaad
1 tl sesamzaad
10 lollystokjes
uitsteekvorm van 9 cm in doorsnede
2 bakplaten

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en vet dat in.

Schep de kaas en zaadjes door elkaar in een kom. Leg de uitsteekvorm op een van de bakplaten en strooi er een dun laagje van het kaasmengsel in. Til de ring voorzichtig op zodat er een mooi rondje achterblijft; leg daarin het uiteinde van een lollystokje – tot aan het midden. Herhaal dit met de rest van de kaas en lollystokjes en maak zo 10 lolly’s. Laat er steeds 3 cm tussen want ze kunnen zich een beetje uitspreiden.

U heeft waarschijnlijk wat Parmezaanse kaas over; gebruik die om over de blootliggende stokjes te strooien.

Bak de lolly’s 5 minuten in de oven. Verwissel de bakplaten halverwege de baktijd. De kaas moet licht goudbruin zijn en bubbelen.

Neem de bakplaten uit de oven en schuif het bakpapier met de lolly’s voorzichtig op een rooster om het afkoelen te versnellen. Laat de lolly’s 1-2 minuten afkoelen, tot ze krokant zijn. Haal ze een voor een met een paletmes heel voorzichtig van het bakpapier. Ik serveer de lolly’s zelf in een doosje met gaatjes in het deksel, waarin ik de stokjes steek.

Baking Made Easy | Lorraine Pascale | Veltman Uitgevers | ISBN 9789048306411 | €19,95