lastminute egg-spiration

Omdat je de hele week hard hebt gewerkt. Of afgelopen weekend van het eerste lenteweekend hebt genoten. Of omdat je gewoon nog niet er toe bent gekomen na te denken over je paasbrunch: lastminute ei-tips voor een feestelijke brunch. We wensen je fijne paasdagen, met iedereen die je lief is!

1 Beleg minipizzaatjes met versgesmoorde spinazie en breek er een klein (gourmet)eitje boven. Bak de pizzettes in een voorverwarmde oven van 220ºC in 10-12 min. goudbruin en gaar.
2 Styletip Snijd voorzichtig een kapje van rauwe eieren, laat de eieren leeglopen (bewaar het ei voor een romig roerei) en leg de schalen 30 sec. in kokend water. Zet de eierschalen omgekeerd op een schone theedoek. Laat ze goed drogen en vul ze met luxe zoutsoorten als gerookt zeezout, fleur de sel en rozemarijnzout.
3 Crostini met kwarteleitjes Besmeer sneetjes (desem)stokbrood met verse kruidenkaas, beleg ze met een paar blaadjes rucola of jonge snijbiet (swiss chard) en een ½ gekookt kwarteleitje.
4 Zelf-knip kruidenpotjes Knip 1 bed (biologische) tuinkers in stukjes en leg de geknipte bedjes in een schone eierschaal (zie tip 2). Bewaar ze tot de brunch op een koele plek.
5 Je paasbrunch sluit je feestelijk en stijlvol af met friszoete champagnesabayon, die je uiteraard ook met prosecco kunt maken en dan net als de Italianen zabaglione al prosecco noemt.