In dit krokante kippenpasteitje zit zachtgegaarde kipfilet met frisse ananas en room. Dat klink toch als een feestje?
Probeer ook eens dit zuurkoolpasteitje met spekjes en rookworst!
kippenpasteitje met ananas
lunch- of hoofdgerecht | 4 personen
400 g kipfilet
1 l kippenbouillon
150 g champignons, in plakjes
4 bladerdeegpasteitjes
70 g boter
50 g bloem
75 ml slagroom
1 blikje Del Monte ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
1 el peterselie, fijngehakt
Breng de kipfilet aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag en pocheer de kipfilet gedurende 15 min. Laat de bouillon afkoelen, haal de kipfilet uit de pan en snij de kipfilet in stukjes. Bak de champignons 2 min. in 20 gram boter en laat afkoelen.
Verwarm de bladerdeegpasteitjes in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee zonder te kleuren. Voeg langzaam 500 ml van de kippenbouillon toe en blijf kloppen met een garde. Klop tot een gladde en gebonden ragout.
Voeg de slagroom toe. Schep de kipfilet, de champignons en de ananasblokjes door de ragout. Verwarm de ragout nog 4 min. op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de bladerdeegpasteitjes op 4 borden. Schep de kippenragout in de pasteitjes en bestrooi met de peterselie.
Bereiden ± 40 min. / afkoelen 1 uur
TIP Neem voor een romige zalmpasteitjes verse zalmfilet en vervang de peterselie door dille.
Bestel het gratis Del Monte magazine voor nog meer heerlijke fruitrecepten
DELICIOUS SAMEN MET DEL MONTE BEELD STUDIO PHILIPPI
Voor nog veel meer feestelijke recepten bestel je snel delicious. altijd feest! Daarin staan staan de lekkerste gerechten om van elke gelegenheid een feestje te maken. Ook leuk als feestelijk cadeau!