kalfskotelet met een korstje

kalfskotelet met een korstje

Je zult toch echt even de kou in moeten vandaag. Want deze dinsdag is perfect voor een kalfskotelet met geroosterde venkel. De combi zorgt voor een bijzonder hoofdgerecht op een winterse – en vooral koude – dag als vandaag. Dus, hup! Sjaal om, jas aan en op naar de slager..en groenteboer…en supermarkt.

kalfskotelet met een korstje

hoofdgerecht | 4 personen

4 kalfskoteletten van elk ± 200 g
25 g oud brood
25 g Parmezaanse kaas
15 g dragon, stelen en blaadjes
1 eierdooier
1 el mosterd
25 g hazelnoten
100 ml olijfolie
1 el boter
2 venkelknollen
1 citroen, in 4 parten

Verwarm de oven voor op 150° C. Dep de koteletten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Maal in de keukenmachine brood, kaas, dragon, dooier, mosterd, hazelnoten en
2 el olie tot een dikke pasta en besmeer er de koteletten mee. Verhit 2 el van de olie met de boter in een ovenbestendige koekenpan en bak de koteletten ± 2 min. aan een kant.
Draai ze voorzichtig om en zet ze met pan en al in een voorverwarmde oven van 150° C tot ze gaar zijn (± 10 min.).

Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur tot gloeiend heet. Snijd de venkelknollen in dunne parten en smeer ze in met de rest van de olie. Bestrooi ze met zout en peper en gril ± 3 min. aan elke kant. Leg ze daarna bij het vlees in de oven en gaar ze nog even mee.

Schep de koteletten voorzichtig uit de pan en serveer ze met gegrilde venkel en een partje citroen.

Bereiden ± 45 min.

PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS

Dit recept verscheen eerder in delicious.