Kaasfondue met je familie en vrienden is altijd gezellig. delicious. friend Eke maakte een heerlijk kaasfonduetrio van boerenkaas, geitenkaas en Italiaanse blauwader.
trio van kaasfondue
hoofdgerecht | 4-6 personen v
boerenkaasfondue
25 g boter
1 el bloem
200 ml droge witte wijn
150 g boerenkaas extra belegen uit Zoeterwoude, geraspt
150 g ruygentaler uit Oudewater, geraspt
150 g doruvael uit Montfoort, geraspt
2 el oude jenever
evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak
geitenkaasfondue
25 g boter
1 el bloem
200 ml droge witte wijn
275 g belegen geitenkaas, geraspt
1 stuk (Franse) chèvre, fijn gebrokkeld
1 el verse bieslook, fijngesneden
1 el verse tijm
2 el kirsch
evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak
italiaanse blauwaderfondue
25 g boter
1 el bloem
150 ml droge witte wijn
150 g fontina (bergkaas uit Aosta-vallei), geraspt
150 g provolone (zachte smeltkaas uit Noord-Italië), geraspt
150 g gorgonzola picante (blauwaderkaas uit de omgeving van Milaan), geraspt
evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak
Maak elke kaasfondue in een aparte pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen en roer af en toe. Schenk de wijn erbij, draai het vuur hoger en klop alles met de garde tot een dikke gebonden saus. Als de saus kookt, kan het vuur weer zachter. Doe de kaas in drie delen bij de wijnsaus en roer goed tot alle kaas is opgenomen. Roer de jenever door de boerenkaasfondue en de kruiden en kirsch door de geitenkaasfondue. Voeg naar smaak gemalen peper en/of nootmuskaat toe. Houd de 3x kaasfondue warm in een fonduepan en geef er rauwe of geblancheerde groenten bij (paprika, aubergine, courgette, pompoen, wortel, sherry- tomaat, broccoli, peer), Turks brood en goed zuurdesembrood.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE DOSIA BREWER