jouw kookweek vol inspiratie

Tijd voor en zin in vers of uitgebreid eten wissel je af met een snelle maaltijd. Wat je ook kookt, met aardappel valt enorm goed te variëren. Aviko maakt je kookweek graag nóg leuker en heeft daarom voor elke dag een ander aardappelgerecht. Probeer deze 2 eens uit; op een vlot & vers-dag de gratinschotel en op een zoete inval-dag de rösti!

aviko_boekje’Wat eten we?’ is een vraag die vrijwel iedereen dagelijks bezighoudt. Hoe en wat je kookt, hangt sterk af van de dag. Zo eet je op werkdagen vaak anders dan in het weekend. En als er ’s avonds wordt gesport, kies je voor een snelle maaltijd. Hoe je kookweek er ook uitziet, Aviko biedt je een veel inspiratie, met veel verschillende producten, recepten en tips op maat!

gratinschotel met spinazie & mozzarella

hoofdgerecht | 4 personen

2 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
600 g verse spinazie
2 doosjes Aviko mini gratins met rösti en kaas (à 6 stuks)
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bol mozzarella (125 g)
25 g parmezaanse kaas, geraspt
1 el pijnboompitten

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 4-5 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de spinazie in een lage ovenschaal.

Leg de gratins tussen de spinazie. Verdeel de tomaatjes rondom de gratins. Halveer de mozzarella en snijd de helften in dunne plakjes. Leg ze op de gratins. Strooi  er de parmezaanse kaas, de pijnboompitten en zout en peper naar smaak over.

Bak de gratinschotel 20-25 min. in de voorverwarmde oven, tot de gratins goudbruin beginnen te kleuren.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 20-25 min.

Mini gratins | Met deze feestelijke aardappelgratins maak je indruk aan tafel en het kost je bijna geen moeite. Door hun krokante korstje en romige smaak geven ze een bijzonder smaakvol tintje aan de maaltijd. Ze zijn eenvoudig te bereiden in de oven.

 

röstischotel met pancetta & rucola

hoofdgerecht | 4 personen

2 el olijfolie
100 g pancetta, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
1 zak Aviko rösti original* (750 g)
150 g zwarte olijven
3 trostomaten, in stukjes
75 g rucola
blaadjes van 4 takjes basilicum + extra om te serveren
3 el pesto alla genovese
evt. 1 ciabatta, voor erbij

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de pancetta met de ui 4 min. Schep de rösti erdoor en bak in 15 min. goudbruin. Schep de rösti regelmatig om.

Voeg de olijven en de tomaten toe en bak de röstischotel nog 3-4 min. Neem de pan van het vuur. Schep de rucola en de basilicum met zout en peper naar smaak erdoor. Schep de röstischotel op 4 borden en geef de pesto erbij. Serveer eventueel met ciabatta.

Bereiden ± 25 min.

Rösti | Rösti is een aardappelspecialiteit uit de Zwitserse keuken. Met rösti van Aviko kun je alle kanten op, of je nu makkelijk of uitgebreid wilt koken. Lekker als roerbak met verschillende groenten en wat gehakt of ham. Of wat dacht je van een ovenschotel met rösti en groenten, gegratineerd met kaas.

*Rösti Original zijn grof geraspte aardappels van de beste kwaliteit, waar je eindeloos mee kunt variëren.

Ga voor meer kookideeën met aardappel naar jouwkookweek.nl

delicious. samen met Aviko – ADVERTORIAL