verliefd op Hugo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. hoofdredacteur Makkie: ‘Vorige week was ik 4 dagen op reis door een wondermooi Zuid-Tirol. Ik was er ooit alleen voor een  skivakantie, maar de zomerse kant was onbekend. En nu ben ik verliefd. Op die adembenemende natuur (gewoon voor niets), het heerlijke eten (veel eleganter dan ik dacht), de mooi ingerichte restaurants  en de verrukkelijke wijnen (een walhalla voor witte-wijn-liefhebbers zoals ik). En ook een tikkie op HUGO. In dit geval hét traditionele aperitief uit Zuid-Tirol. Het recept wil ik graag met je delen.’

‘Mooi om het weekend mee te  beginnen en voor al die zomerse dagen die nog komen gaan. Ik denk er in ieder geval het prachtige meer, de lange houten steigers, de bergen en zeilbootjes op het Lago di Caldaro bij.’

HUGO – traditioneel aperitief uit Zuid-Tirol

 

aperitief | 1 persoon

3 cl vlierbloesemsiroop (de dosis kan enigszins worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van het suikergehalte van de siroop)
6 cl Spumante of Prosecco
Scheutje bruiswater (optioneel)
Strookje citroenschil / schijfje appel
Enkele blaadjes verse munt
Een paar ijsblokjes

Het drankje Hugo is fris, licht, geurig en bovendien een lust voor het oog. Een perfect voorjaarsdrankje dus, dat zich gemakkelijk laat bereiden. Voor de perfecte Hugo is het van belang dat alle ingrediënten gekoeld zijn voor ze worden gebruikt in de samenstelling.

Hugo maak je in een groot wijnglas. Doe eerst een paar blokjes ijs in het glas. Voeg dan de vlierbloesemsiroop toe. Schenk vervolgens de prosecco bij, doe er de citroenschil of het appelschijfje bij en maak het drankje af door enkele muntblaadjes toe te voegen. Roer voorzichtig een paar keer in het glas en serveer de Hugo dan zo snel mogelijk; eventueel met een scheutje bruiswater om de smaak iets te verlichten.

Hugo aperitief Tirol - delicious
Hugo aperitief Tirol - delicious