salade met frisse kersen, biet en geitenkaas

Rode bieten zijn niet alleen diep van kleur en diep van smaak, maar ook nog eens super gezond. Salade met biet en geitenkaas is een klassieker. Wij geven er onze eigen draai aan en voegen frisse kersen toe als fruitige verrassing.  

Wil je weten wat je nog meer kunt maken met rode bieten? Klik dan hier voor meer inspiratie!

salade met frisse kersen, biet en geitenkaas

voor- of bijgerecht (2-4 personen)

4 rode bieten
80 ml delicious.kersenazijn
1 el honing
delicious. peper zwarte madagascar
2 rauwe chioggiabieten*
100 g kersen, evt. ontpit
100 g stevige geitenkaas, verbrokkeld
50 g rucolacress of andere cress
125 ml olijfolie
ook nodig: mandoline

Verwarm de oven voor op 180°C graden.

Leg de rode bieten op een groot stuk aluminiumfolie en rooster ze 40 min. Laat ze afkoelen. Klop de kersenazijn en honing in een kom door elkaar. Voeg zout en vers gemalen zwarte peper toe.

Pel de afgekoelde bieten, snijd ze in partjes en meng met de azijn.

Schaaf de chioggiabieten op een mandoline in dunne plakjes of snijd dunne plakjes met een scherp mes. Laat de rode bieten uitlekken (vang de vinaigrette op) en leg ze samen met de chioggiabieten, kersen en geitenkaas op een schaal.

Strooi de cress erover. Klop de olie door de opgevangen marinade en sprenkel hem over de salade.

* Chioggiabieten zijn Italiaanse, gestreepte bieten. Bestel ze bij de groenteboer of gebruik gewone bieten.

Bereiden ± 10 min. / marineren ± 30 min.

FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY RECEPT REDACTIE DELICIOUS.

delicious. azijn

Bestel delicious. zwarte kersazijn (of een van de andere soorten) hier in de webshop. Daar vind je ook smaakmakers en andere producten.

biet en geitenkaas