kokos-varkenshaas met ananassalade

kokos-varkenshaas met ananassalade

Varkenshaas gepaneerd in kokos, dat is weer eens wat anders! Serveer ‘m met een friszoete ananassalade en jouw zonnige hoofdgerecht is ready to go. 

Bij de combinatie kokos en ananas denken we natuurlijk aan een pina colada. Maak eens dit heerlijke pina colada-ijs.

kokos-varkenshaas met ananassalade

hoofdgerecht | 4 personen

50 g bloem
3 eieren
75 g panko of paneermeel
45 g geraspte kokos
2 stukken varkenshaas à 400 g
2-3 el arachide- of zonnebloemolie
½ ananas, in dunne plakjes
½ rammenas*, geschild, julienne gesneden
1 bosje koriander, blaadjes geplukt
1 el vissaus
rasp en sap van 1 (bio)limoen
1 el sojasaus
1 tl chilivlokken

Verwarm de oven voor tot 180°C. Meng in een diep bord de bloem met wat zout en peper. Roer in een ander diep bord de eieren los. Meng in een derde diep bord de panko met de kokos. Wentel een varkenshaas eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het kokosmengsel. Wentel het nogmaals door het ei en dan door het kokosmengsel. Herhaal met het andere varkenshaasje.

Verhit in een koekenpan een laag olie van 2 cm op matig tot hoog vuur. Bak de varkenshaasjes rondom 4 min. tot ze kleuren. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20 min. in de oven tot ze net gaar en mals zijn. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Maak, terwijl de varkenshaas in de oven staat, de salade: meng in een kom de ananas, rammenas en koriander. Klop in een andere kom de overige ingrediënten met 2-3 el olie en wat zout en peper door elkaar. Sprenkel de dressing over de salade. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en serveer ze met de salade.

* Rammenas koop je bij de natuurwinkel of de goedgesorteerde groenteboer.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN