Valli Little haalt de kerst in huis door een Brits menu te maken, geïnspireerd op de gerechten uit haar jeugd. Waaronder met deze gin-tonic met frisse cranberry’s, die je een paar weken van tevoren maakt.
Zin in meer recepten van Valli Little? Maak ook haar kalkoenrollade, ook met cranberry’s.
cranberrygin
drankje | 1 liter | v
Je kunt deze drank tot 1 jaar in de koelkast bewaren. Begin 2-4 weken van tevoren.
500 g diepvriescranberry’s, ontdooid + extra, voor garneren
dun afgeschilde schil van 1(bio)sinaasappel + extra schil, voor garneren
500 g (fijne) kristalsuiker
600 ml gin
tonic, voor serveren
ook nodig: gesteriliseerde pot met een inhoud van 2 l, gesteriliseerde flessen
Zo maak je gin-tonic met cranberry:
stap 1 Doe de cranberry’s, sinaasappelschil, suiker en gin in de gesteriliseerde pot. Sluit goed af en zet 2-4 weken op een koele, donkere plek. Schud de pot elke dag om er zeker van te zijn dat alle suiker oplost. Schenk door een zeef in gesteriliseerde flessen.
stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Serveer de gin in mooie glazen, bijgevuld met tonic en gegarneerd met de extra sinaasappelschil en cranberry’s.
Bereiden ± 5 min. / rusten 2-4 weken.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER
Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!