hemingway daiquiri – cocktail

De schrijver Ernest Hemingway heeft een grote stempel gedrukt op de Havaanse barscene en twee klassieke cocktails: daiquiri en mojito.

Het is algemeen bekend dat Ernest wel van een borrel hield en regelmatig met een drankje aan de bar zat te werken. Minder bekend is dat hij dacht dat hij suikerziekte had. Omdat in klassieke daiquiri suikersiroop gaat, vroeg Ernest de bartender om een suikervrije versie voor hem te maken. De bartender verving de suikersiroop door Maraschino likeur en voegde vers grapefruitsap toe. Tegenwoordig zou de bartender niet meer weggekomen zij met deze ‘suikervrije’ variant, want Maraschino likeur wordt gemaakt met suiker en ook alcohol zet zich uiteindelijk om in suikers.

SMAAK Deze Hemingway-versie van de klassieke daiquiri is een heerlijke, zomerse cocktail voor de eeuwige vakantiestemming! Rum is de basis, het liefst Cubaanse, want deze cocktail komt van origine uit Havana. Om die reden gebruik ik het liefst Havana Club voor dit drankje. Bacardi zou ook goed kunnen, alleen wordt deze rum nu in Puerto Rico gemaakt in plaats van op Cuba. De fruitige bijsmaak komt van Maraschino-likeur en (versgeperst!) limoen- en grapefruitsap zorgt voor een heerlijke, fris-zure balans.

INGREDIËNTEN 60 ml Havana Club 3 Años rum of een andere witte rum + 30 ml Luxardo Maraschinolikeur + 30 ml limoensap + 20 ml grapefruitsap + garnering: limoenpartje.

SERVEER Schenk alle ingrediënten in een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een coupe-glas en garneer met het limoenpartje.

PRODUCTIE EN TEKST TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE ISTOCK

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 7 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

hemingway daiquiri