balis smash cocktail

Cocktail van Tess: balis smash. Balis is een frisdrank waar je heerlijke alcoholvrije cocktails mee maakt. Een drankje met basilicum en gember, smaken die goed combineren.

Benieuwd naar meer cocktails van Tess?

cocktailtip van Tess: balis smash

Nieuwe ontdekking uit Duitsland
Tess: ‘Basilicum wordt in de Duitse cocktailscene veel ingezet. Een Moscow Mule met wodka, ginger beer en limoen wordt in Duitsland vaak een Gin Basil Mule met gin, ginger beer, limoen en basilicum. De neo-klassieke Gin Basil Smash is gecreëerd door Joerg Meyer van bar Le Lion in Hamburg. Het is dan ook niet verrassend dat deze basilicumsoda zijn oorsprong ook in Duitsland heeft. Balis is te koop via dorstlust.nl, webshop met de lekkerste non-alcoholische drankjes en bijzondere frisdranken. In Amsterdam zit Dorstlust’s Drankerij, een non-alcoholische oase waar je ook alle benodigdheden voor het mixen kunt kopen. Pretoriusstraat 1, Amsterdam-Oost.

amsterdam cocktail week

Smaak Balis soda zorgt voor een frisse basilicumsmaak, die door de gember in de soda wat backbone krijgt. Hierdoor kan het drankje wat verwatering van crushed ijs aan, zonder saai te worden. De citroen en suikersiroop zorgen voor balans en voor nét dat beetje meer complexiteit. Balis smash is een heerlijk frisse non-alcoholische cocktail bij zomergerechten! Mocht je de alcohol toch missen, voeg dan 40 ml gin, jonge jenever of wodka toe.

Ingrediënten 120 ml Balis soda + 20 ml citroensap + 10 ml suikersiroop + garnering: takje verse basilicum + schijfje citroen.

Serveer Schenk de helft van de Balis soda, alle suikersiroop en het citroensap in een longdrinkglas met crushed ijs. Roer kort en schenk de rest van de Balis soda erbij. Roer nogmaals kort en vul het glas verder met crushed ijs. Garneer met een takje verse basilicum en een schijfje citroen.

FEESTJE? Basil Smash voor veel: vermenigvuldig de ingrediënten met het aantal gasten en vul er een grote karaf mee. Zet in de koelkast of koel met ijsblokjes. Schenk in glazen met crushed ijs of ijsblokjes. Garneer met basilicum en plakjes citroen.

balis smash cocktail | delicious