delicious. in Winfried’s Woonkamer

winfried_woonkamer_hapjes

Schakel nú over naar Radio 6, want Makkie en Trudelies bezoeken Winfrieds Woonkamer! Ze maken feesthapjes uit delicious. nummer 100 en vertellen je hoe je alle ins & outs over deze recepten! Kook je ‘live’ mee? Mail dan naar winfried@radio6.nl en who knows….misschien win je wel een prijs!

Doperwtensoep met munt 
en citroen

Fruit 1 fijngesneden ui met ½ teen knoflook in 2 el olie 10 min. op laag vuur. Voeg 500 ml groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg 250 g doperwten toe en laat 5 min. meekoken. Pureer met 3 g muntblad en serveer met zwarte peper en extra vierge olijfolie.

Toppings voor doperwtensoep

  • Stukjes gerookte makreel + een lepeltje crème fraîche
  • Mini-mozzarella op een prikkertje
  • Soepstengels van bladerdeeg belegd met geraspte parmezaan + venkelzaad.

Bereiden ± 30 min.

 

Aubergine met pistachenoten

Halveer 1 aubergine en snijd de helften in vieren. Smeer in met 1 tl olie en gaar 30 min. op 200°C. Schraap het vruchtvlees uit de schil en hak fijn. Meng met 2 el gehakte pistachenoten, ½ el tahin, 2 el verbrokkelde feta en 1 el fijngesneden koriander. Verdeel over slablaadjes en garneer met granaatappelpitten en alfalfa.

Bereiden ± 40 min.

Variatie: Vervang de feta door kappertjes en de pistachenoten door pijnboompitten en fijngesneden rode peper.

Mango-kip salade 

Snijd 50 g gerookte kipfilet en ½ kleine mango in blokjes. Meng 1 tomaat (ontveld, zonder zaad) in blokjes erdoor en 25 g gare haricots verts in stukjes. Breng op smaak met ½ tl garam masala, ½ el gesneden korianderblad, 1 tl sesamolie en peper en zout naar smaak.
Serveer in een groen slablaadje en garneer met ringetjes bosui.

Bereiden ± 10 min.

Variatie: Vervang de mango door meloen en de tomaat door komkommer en serveer met gehakte cashews.

 

Gamba met paprika

Meng 8 grote gepelde rauwe gamba’s in een kom met 1 el olie, 1 el piment d’espelette (mediterrane winkel), een mespunt saffraan-
draadjes en 2 teentjes knoflook uit de pers. Laat 10 min. marineren en bak ze in een wok in 2 el olie in 3 min. gaar. Serveer in een sla-
blaadje met fijngesneden zwarte olijven en shiso purper of tuinkers.

Bereiden ± 10 min. / wachten ± 10 min.

Variatie: Gebruik 16 gekookte mosselen in plaats van garnalen. Bak de gambamarinade 2 min. en schep de mosselen erdoor.

 

Vijg-blauwekaasspiesen

Snijd 12 vijgen doormidden. Snijd 150 g bleu d’auvergne in 24 blokjes. Snijd de helften bijna door en doe er een blokje kaas in. 
Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes.

Bereiden ± 10 min.

Variatie: Vervang de bleu d’auvergne door stilton, blue de gex of fourme d’ambert. Neem gedroogde & gewelde abrikozen in plaats van vijgen. Vervang de honing door balsamicosiroop of ahornsiroop.