culi-vraag: zalm-noripakketjes

culi-vraag: zalm-noripakketjes

Zalm-noripakketjesIn delicious.PUUR stond een toprecept voor zalm-noripakketjes met groene voorjaarsgroenten. Helaas stond er een foutje in het recept en delicious.fan Wietske was zo scherp om dat op te merken: ‘Ik lees niet terug wat ik met het ketjap-gember mengsel moet doen. Ik neem aan dat het de marinade is en de wasabi-mayo voor erbij is?’ Culi-redacteur Trudelies geeft antwoord:

‘In het recept is de woksaus met gember vervangen door het yoghurtmengsel (wasabimayo). Die moet er later bij, voor serveren. Helaas hebben we dat over het hoofd gezien. 

De zalm wordt na het bestrijken met limoensap door het (wok)sausmengsel gehaald en dan op de nori gelegd.

Onze excuses voor het ongemak. Het is overigens een heerlijk gerecht! Hieronder het oorspronkelijke recept:’

zalm-nori pakketje met voorjaarsgroente en wasabimayo

Geschikt voor stoomkoker met 2 lagen, bamboe stoommand

hoofdgerecht (4 personen)

4 el mayonaise
4 el dikke (Griekse of Turkse) yoghurt
1 tl wasabipasta*
4 vellen nori*
1 el geraspte gemberwortel
4 el woksaus teriyaki* of ketjap manis
500 g zalmfilet aan één stuk, in 4 brede repen gesneden
1 limoen, uitgeperst
1 courgette, in halve plakjes van 1 cm dik
200 g sugar snaps
200 g doperwten (diepvries), ontdooid
1 el Japanse sojasaus
2 lente-uitjes, in reepjes
2 tl geroosterd sesamzaad

Roer de mayonaise, yoghurt en wasabipasta goed door elkaar.

Leg norivellen op een werkvlak. Roer de gemberwortel en de woksaus door elkaar. Wrijf de zalmfilets eerst rondom in met de helft van het limoensap (dit verstevigt het visvlees). Bestrijk ze dan rondom in met het sausmengsel. Leg elk visfilets aan de onderkant van een norivel. Vouw eerst de zijkanten over de vis en rol hem dan stevig in het vel. Leg de vispakketjes met de naad naar beneden in de bovenste stoomschaal (of in een bamboe stoommand met twee lagen).

Verdeel de courgette, sugar snaps en doperwten over de onderste schaal van de stoomkoker (of in de onderste stoommand).

Vul het waterreservoir met water en zet beide stoomschalen op het waterreservoir. Stoom zowel groenten als vispakketjes 7-8 min, of tot ze net gaar zijn.

Roer ondertussen de rest van het limoensap, de sojasaus en lente-ui door elkaar en schep door de groenten. Verdeel de vispakketjes en groenten over 4 borden, bestrooi met sesamzaad en serveer met de wasabimayonaise.

* Wasabipasta (tube) en norivellen (zeewier) zijn in de supermarkt en toko of natuurwinkel te koop. Teriyaki woksaus/marinade is te koop bij de toko en in de goed gesorteerde supermarkten.

Bereiden ± 25 min. / stomen ± 8 min. d.