courgette-ricottataart met bacon

Deze taart heeft een bodem van tortilla’s (waardoor je hem heel vlug maakt) en een vulling van ricotta, bacon en geraspte courgette.

courgettericottataart met bacon

hoofdgerecht | 4 personen

8 kleine tortillawraps (gordita’s)
1 courgette
70 g baconflakes of fijngesneden plakjes bacon
4 eieren
125 g ricotta
100 g cheddarkaas, geraspt
2 bosuitjes, in ringetjes
ook nodig: quichevorm van 26 cm ∅

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de rand en de bodem van de vorm met 7 wraps. Leg de laatste wrap in de opening in het midden. Rasp de courgette grof.

Bak de bacon in een droge koekenpan in 3-4 min. krokant. Klop de eieren los. Klop de ricotta en kaas erdoor. Schep de courgette, de bacon en de bosui erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep het courgette mengsel in de taartbodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden. Lekker met een frisse bladsalade.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 30-35 min.

RECEPT STYLING & BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI