aardappeltruffelsouffleetje

Ergens in het bos van de Côtes de Nuits, op een geheim plekje, wist Bernard Rion, wijnboer in Vosné-Romanée, truffels op te sporen. Met twee echte speurhonden en zijn labradorpup ging hij op zoek. Binnen de kortste keren had hij een mand vol. Terug op het Domaine stond er een boerenlunch klaar; truffels met aardappels. Een gerecht dat perfect bij deze beginnende winterdagen past.

Drink er een oude Bourgogne bij. De complexiteit van de ontwikkelde wijn kan de sterke truffel­aroma’s makkelijk aan. Alternatieven zijn gerijpte (lees: oude) rode wijnen uit Piëmonte van de nebbiolo-druif, Rioja’s en eerste-klas-Merlots. Als ze maar op leeftijd zijn!

aardappeltruffelsouffleetjes

lunchgerecht / voorgerecht | 4-6 personen

3 kruimige middelgrote aardappels, geschild
3 el boter
1 zwarte truffel, vers of uit een pot
2 eidooiers, losgeklopt
3 eiwitten
evt. truffelolie

Verwarm de oven voor op 175 C.

Kook de aardappels gaar, stamp ze fijn en roer de boter erdoorheen. Snijd de truffel fijn en roer door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Roer de losgeklopte eidooiers erdoorheen. Sla de eiwitten stijf en spatel door de puree. Vet soufflévormpjes in en verdeel de puree over de vormpjes. Bak de aardappelsouffleetjes in 20 -30 min. gaar. Besprenkel evt. met nog wat truffelolie of schaaf er nog wat verse truffel overheen.

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

 

Aardappeltruffelsouffleetje-delicious