Koken met bier: wij geven je de 3 lekkerste ideeën

Het is weer de tijd van jaar voor bruin bier. Lekker in je glas, maar ook een heel goed idee om mee te koken. In dit artikel vind je 3 ideeën om herfstig, donker bier te verwerken in je gerechten. Wat een smaakmaker! 

Ook lekker: bierrisotto.

Fonduen met bier

Een flink zuurdesembrood, je lievelingskaas en een paar ingrediënten uit je voorraadkast. Veel meer dan dat plus een flesje bier heb je niet nodig om een hemelse fondue op tafel te zetten. Vervang in een fonduerecept de wijn of kirsch door bier en pas je specerijen erop aan. Wij denken aan paprika, mosterd, cayenne en chili.

Proberen: onze kaasfondue met emmenthaler en beaufort 

fondue

Frituren met bier

Vind een mooie moot witvis en haal hem door een smaakvol beslag met bier, bloem en baksoda. Het bier geeft het beslag een gouden kleur de suikers karamelliseren en maakt het samen met de baksoda luchtig. Crispy goodness!

bruin bier

Bier verwerken in je stoofpot

Bier maakt vrienden met vrijwel elke winterstoofschotel. Vooral bij lam. Rangschik je aangefruite groenten en aangebraden vlees in de pan en giet er bouilllon en bier over. Langzaam, heel langzaam zal het vocht veranderen in een saus die je gulzig met zacht brood wilt opdeppen. Het duurt een paar uur, maar dat is het zeker waard! Deze Vlaamse stoofpot met bier is ook een aanrader. 

gehaktballen in Belgische biersaus

bier-deliciousmagazine