Ga naar content
facebook
pinterest
instagram
delicious
nr.1 foodmagazine
abonneren
  • home
  • recepten
    • voorgerechten
    • hoofdgerechten
    • nagerechten
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • shop
  • abonnementen
  • Home
  • kerst 2025
  • Recepten
    • voorgerecht
    • hoofdgerecht
    • nagerecht
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • Shop
abonneren

gemarineerde ossenhaas

Zin om deze feestdagen – of iedere andere dag van het jaar – een heerlijk klassiek gerecht te maken? Kies voor deze gemarineerde ossenhaas!

Ossenhaas, ook wel bekend als filet mignon of tenderloin, is eigenlijk gewoon een supermalse steak. Het komt van een deel van het rund dat maar weinig beweging krijgt, maar dat maakt het juist heerlijk sappig. Serveer ‘m met het recept hieronder voor romige geroosterde-paprikasaus en je zit gebakken.

Meer inspiratie nodig? Bestel het laatste kerstnummer van delicious. hier!

Gemarineerde ossenhaas

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |

delicious.friend Eke Mariën geeft een gewoon stuk vlees (als bijv. ossenhaas) kerstallure en steelt de show met een feestelijk vleesgerecht + bijpassend saus.

Voorbereiding:5 minuten

Kooktijd:10 minuten

marineren8 uur

Totale tijd:8 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 tl korianderzaad toko
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 4 el olie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 500 g ossenhaaspuntjes
  • 1 el boter
  • romige paprikasaus, zie recept, voor erbij.
  • fijngesneden bladpeterselie

Instructies

  1. Voorbereiden (kan 2 dagen van tevoren): wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel. Verhit 2 el olie en bak de specerijen kort tot ze hun geur afgeven. Meng de specerijen met 11/2 tl zeezout en de suiker en wrijf de stukjes ossenhaas ermee in. Dek de ossenhaas af met plastic folie en laat 1 nacht in de koelkast marineren.
  2. Bereiden: dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. rondom bruin en gaar. Houd de stukjes ossenhaas rosé van binnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog. Serveer met de romige paprikasaus en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN EN BEREIDEN EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Romige geroosterde-paprikasaus

aantal 4 | bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |

Een romige geroosterde-paprikasaus die perfect pas bij gebakken ossenhaas. Kerst ten top!

Voorbereiding:25 minuten

Kooktijd:5 minuten

oven & afkoelen55 minuten

Totale tijd:1 uur 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gerookt paprikapoeder, pimenton of gewoon paprikapoeder
  • 200 ml slagroom

Instructies

  1. Voorbereiden (kan 2 dagen van tevoren): verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de steel rondom uit de paprika’s en verwijder de zaden. Zet de paprika’s met de open kant onder op een bakplaat en gaar ze 25 min. in de oven. Doe ze meteen uit de oven in een afsluitbare bak of in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de schil eraf en snijd de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika ± 3 min. op hoog vuur. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Schenk de room in de pan en breng alles aan de kook. Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe alles in een maatbeker, pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
  3. Bereiden: verwarm de saus in een steelpan.

Voedingswaarde

PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN EN BEREIDEN EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook onze kerstpagina voor nog meer recepten!

Hulp nodig? Bel onze klantenservice 020 894 7552 of mail naar klantenservice@deliciousmagazine.nl

Volg ons en blijf op de hoogte
facebook
pinterest
instagram

delicious. magazine is dáár waar het om koken en eten draait. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten en fotografie om bij te watertanden. Restaurants die je niet mag missen, de mooiste keukenspullen en geweldige wijnadviezen.

Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Cookie informatie
  • Privacy beleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Spelvoorwaarden
  • Verklaring & uitleg
  • Klantenservice
  • Leveringsvoorwaarden
  • Retourneren
  • © Roularta Media Nederland
Magazine
  • Abonneren
  • Colofon
  • Losse edities
  • Nieuwsbrief
Contact

delicious. klantenservice
Postbus 606
7000 AP Doetinchem
e-mail klantenservice@deliciousmagazine.nl
020 894 7552

 

delicious. redactie
Postbus 22693
1100 DD Amsterdam-Zuidoost
e-mail delicious@roularta.nl

 

delicious. shop
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
(geen bezoekadres)
KvK: 60880236
BTW nummer:
NL854100787B01

 

© 2025 Roularta Media Nederland
facebook
pinterest
instagram