planner voor ’t nordic zomerfeest

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nordic zomerfeestWarme dagen, lange avonden…vier ’n zomerfeest! In het julinummer 2012 van delicious. vind je verrassend makkelijke nordic-recepten van Eke Mariën voor het perfecte zomerfeest. Maar hoe zit het eigenlijk met de planning van dit feest? Kijk voor de bijbehorende recepten in het julinummer van delicious.


Begin op tijd!

1 week van tevoren:

Maak ruim op tijd een paar boodschappenlijstjes. Rubriceer je boodschappen in zuivel en kaas, slager, viswinkel, brood, groente, bloemist, slijter, diepvries en diversen, dat werkt overzichtelijk. Maak onderscheid in lang houdbare en kort houdbare spullen. Haal de lang houdbare ingrediënten ruim van tevoren en vink af wat je al hebt!

5-1 dag van tevoren:

Meringues maken.

2-1 dag van tevoren:

Kort houdbare ingrediënten halen.

1 dag van tevoren:

  • Uimengsel en hard ei bereiden voor het mini smørebrød.
  • Venkelsoep maken en bleekselderij voorkoken en snel terugkoelen en afgedekt koel bewaren.
  • Voor de salade: dressing maken, sla wassen en droogslingeren. Bewaar de sla in plastic in de koelkast. Croutons maken, laten afkoelen en goed afgesloten bewaren.
  • Voor de papilotte: groentemengsel bakken, snel terugkoelen en afgedekt en gekoeld bewaren.
  • Bruine boter voor de zomergroente maken.
  • Voor de aardappelen met hazelnoten: de aardappelen voorkoken, hazelnoten roosteren en dressing maken. Alles koel en afgedekt bewaren tot gebruik.

de ochtend van de dag zelf:

  • Maak het gepureerde bowlmengsel bewaar het goed koel. Doe de bessen en munt er pas vlak voor serveren in.
  • Heb je voldoende ruimte in je koelkast, dan kun je de glaasjes voor de soep alvast vullen met bleekselderij en rivierkreeftjes. Dek af tot gebruik.
  • Maak evt. de vispakketjes alvast, maar wacht met het toevoegen van de wijn, zout en peper en kruiden tot vlak voordat ze in de oven gaan.
  • Maak de groente voor de zomergroente alvast schoon, snijd ze pas vlak voor gebruik in stukken, dan blijft de kleur mooi.
  • Meng het kwarkroommengsel voor de meringues en bewaar afgedekt in de koelkast.

Kijk voor de bijbehorende recepten in het julinummer van delicious. (NU in de winkel!)

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MAAIKE KOORMAN, TRUDELIES SCHOUTEN

Nordic zomerfeest