zelfgebrouwd bier voor het borrelen

bier

We doen het bij delicious. niet vaak hoor, maar we houden er wel van: borrelen. En terwijl tout redactie geniet van wijn en fris, staan Arjan & Bas (de enige twee mannelijke redacteuren) beteuterd aan de zijlijn. Waar is het bier? Dus besloten we het zelf te maken.

bier

Afgelopen zomer gaven we via de site drie bierbrouwpakketten weg aan lezers. Zij zijn nu, net als wij, enthousiast aan het brouwen. Met het startpakket van Brouwmarkt kun je snel uit de voeten. Je verwarmt het blik met moutextract in een steelpan. Daardoor smelt de dikke substantie tot iets schenkbaars.

bier

In de grote, steriele emmer meng je dat extract met water en gist. Soms moet je suiker toevoegen maar voor ons pils hoeft dat niet. Flink roeren en dan een paar weken laten gisten.

bierLangzaam maar zeker begon de testkeuken naar bier te ruiken. Het hele kerstmenu werd geproefd terwijl op de achtergrond een zweempje bierlucht hing. En terwijl het gist zijn werk deed, verzamelden wij veertig fluitjes. We kookten de flesjes uit om ze te steriliseren, voegden suiker toe aan het bier en verdeelden de tien liter over de flessen.

bierEn nu? Nu wachten en smachten we vijf weken lang. Wordt vervolgd dus! Laat hieronder een reactie achter als jij ook al eens bier hebt gebrouwen! Welk recept volgde je? En lukte het de eerste keer?

bier