Zelfgemaakte chocoladetruffels voor je Valentijn. Liever en zoeter kan haast niet. Wij maken deze traktatie uit ons bakboek met witte chocolade, maar je kunt ook donkere chocolade hiervoor gebruiken.
witte-chocoladetruffels met sinaasappel
zoet | ± 30 stuks
300 ml vergeperst sinaasappelsap
200 g witte chocolade, in stukjes
2 eierdooiers
100 g amandelmeel
100 g poedersuiker
2 el sinaasappel- of mandarijnlikeur
150 g witte chocoladehagelslag of geschaafde witte chocolade
Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat inkoken tot 100 ml. Voeg de chocolade toe, draai het vuur uit en laat smelten in het hete sap. Voeg de eierdooiers toe en meng goed. Voeg dan pas het amandelmeel, de poedersuiker en de likeur toe, meng goed en laat afkoelen. Zet de truffelmassa 3 uur in de koelkast.
Draai er balletjes van ter grootte van een grote knikker en rol ze door de witte hagelslag.