weekendbites: lekkerbekkenmarkt en dining with the tsars

Dit weekend verzamelen Overijsselse en Gelderlandse lekkerbekken zich op het Zwolse Grote Kerkplein voor de allereerste Lekkerbekkenmarkt. Tegelijkertijd is Dining with the Tsars in volle gang in de Hermitage in Amsterdam. 

Zaterdag 8 november is het zover, de Lekkerbekkenmarkt in het centrum van Zwolle. Kraamhouders komen 8 november bij elkaar om hun lekkerste worsten, romige kazen, bier van Zwolse komaf en honing van Gelderse bijen aan te bieden en je er alles over te vertellen. Een lekkere markt dus, met producten waar een verhaal aan vast zit en waarmee je een borrel of diner heel speciaal maakt. Deze zaterdag voor het eerst Lekkerbekkenmarkt op het Grote Kerkplein en daarna elke tweede zaterdag van de maand tussen 11.00 en 17.00. De volgende markt (kersteditie) is op 20 december.

Een beetje uitgekeken op je strakke, moderne servies? Ga langs de Hermitage Amsterdam dit weekend voor inspiratie. Hier worden acht breekbare serviezen uit de Hermitage van Sint-Petersburg tentoongesteld. Fantastisch om te zien met hoeveel schoonheid en toeters en bellen de Tsaren vroeger dineerden. Wat kun je verwachten? 1034 onderdelen op authentiek gedekte tafels. De serviezen zijn volgens de etiquette opgesteld, met uitbundige tafeldecoraties, verguld kristal, kandelaars, vazen, zilverwerk en wandversieringen. De tentoonstelling Dining with the Tsars is nog tot 1 maart 2015 te zien, dus prik een datum en ga langs. 

 

lekkerbekkenmarkt