nr.1 foodmagazine

weekendbites

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

We krijgen dan misschien geen prachtig lenteweer dit weekend, maar er zijn toch opties genoeg om er een stralend weekend van te maken.

Stap in de trein of auto naar Maastricht en leer hoe je heerlijke Limburgse vlaaien maakt. Dit leer je in de Bisschopsmolen in het centrum van Maastricht. Via een kleine deur kom je op een sprookjesachtige binnenplaats waar de molen de hele dag speltgraan maalt. Leer de fijne kneepjes van het vlaai maken, krijg een rondleiding door de bakkerij en laat je alles vertellen over de molen. Kijk hier om te reserveren.

Bisschopsmolen, Stenenbrug 3, Maastricht, 043 327 06 14

Maar Limburg heeft meer dan vlaai! Zuurvlees, wild, bloedworst, zuurkoolschotels. Dit staat allemaal standaard op de kaart bij Café Sjiek, hét restaurant voor de echte Maastrichtse weekendbites. Het is klein en gezellig, de kleine variant van het Franse grand café. Het is het eerste eetcafé van Maastricht, al sinds 1982.

Café Sjiek, Sint Pieterstraat 13, Maastricht, 043 321 01 58

Ga zondag naar Amsterdam voor de Sunday Market, een markt vol leuke hebbedingen en lekkere snacks bij de Westergasfabriek. Buiten vind je lekker eten en drinken bij foodtrucks + stands en een wijnproeverij en kitchenworkshop. Binnen vind je nog meer mooie stands.

1 maart, Sunday Market, Westergasfabriek, Amsterdam, 12.00 – 18.00 uur

Op zondag vind je in Tilburg de Swan Market. Hier ga je naartoe om op de Food Court te genieten van (h)eerlijk eten en drinken. Op de Food Court vind je lekkere hapjes en prachtige stands, terwijl je geniet van deze hapjes luister je naar live muziek van opkomend Tilburgs talent. Zie hier foto’s van vorige keer.

1 maart, Swan Market, Spoorzone, Tilburg, 12.00 – 18.00 uur

ILLUSTRATIE PAUL FAASSEN VOOR CAFE SJIEK

cafe sjiek