weekendbites

We krijgen dan misschien geen prachtig lenteweer dit weekend, maar er zijn toch opties genoeg om er een stralend weekend van te maken.

Stap in de trein of auto naar Maastricht en leer hoe je heerlijke Limburgse vlaaien maakt. Dit leer je in de Bisschopsmolen in het centrum van Maastricht. Via een kleine deur kom je op een sprookjesachtige binnenplaats waar de molen de hele dag speltgraan maalt. Leer de fijne kneepjes van het vlaai maken, krijg een rondleiding door de bakkerij en laat je alles vertellen over de molen. Kijk hier om te reserveren.

Bisschopsmolen, Stenenbrug 3, Maastricht, 043 327 06 14

Maar Limburg heeft meer dan vlaai! Zuurvlees, wild, bloedworst, zuurkoolschotels. Dit staat allemaal standaard op de kaart bij Café Sjiek, hét restaurant voor de echte Maastrichtse weekendbites. Het is klein en gezellig, de kleine variant van het Franse grand café. Het is het eerste eetcafé van Maastricht, al sinds 1982.

Café Sjiek, Sint Pieterstraat 13, Maastricht, 043 321 01 58

ILLUSTRATIE PAUL FAASSEN VOOR CAFE SJIEK

cafe sjiek