Vakantie in eigen keuken: frankrijk

Deze zomer gaan we doordeweeks op vakantie in eigen keuken. Deze week reizen we door Frankrijk. De gerechten komen uit verschillende streken. Daag jezelf uit en zoek bij elk gerecht een bijpassende Franse wijn. 

Waar je bij wijn op moet letten? Vinoloog Ellen Dekkers legt het hier haarfijn uit.

vakantie in eigen keuken: frankrijk

maandag
kip met champignonsaus en selderij-dauphinois
Dit recept maak je compleet met een echte Franse mosterd. Voeg de mosterd pas vlak voor serveren toe aan de champignonsaus, dan blijft het mosterdaroma het beste behouden. Ook lekker door de saus is een beetje dragon.

dinsdag
courgette-citroensoep met zalm-ceviche en gratinbroodjes
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!

woensdag
geroosterde tomaten-preigalette
Gooi overrijpe of gekneusde tomaten niet in de groene bak: zachtjes geroosterd in de oven geven ze een intense smaak. Perfect als vulling voor deze stoere groentegalette.

donderdag
bavette en salade met roquefortdressing
Als de Fransen iets kunnen, dan is het wel kaas maken. De salade bij deze bavette is verrijkt met een goddelijke dressing van roquefort. Ben je een echte kaasliefhebber? Maak de dressing dan extra pittig door meer roquefort toe te voegen.

vrijdag
normandische mosselen met aardappelsalade
Met z’n allen rond een pan dampende mosselen: lekker en gezellig! Probeer onze geweldige wereldrecepten met mossel. Deze grote pan Normandische mosselen staat zo op tafel en is easy als je voor veel gasten moet koken! 

RECEPTUUR, BEREIDING, STYLING EN TEKST ZIE RECEPTEN BEELD STUDIO PHILIPPI

courgettesoep-delicious