Tropische temperaturen? Wine slushie time!

Ellen Dekkers is al meer dan 20 jaar vinoloog. Je kunt dus wel stellen dat ze álles weet over wijn en druivenrassen.

Elke maand schrijft Ellen in delicious. over de lekkerste wijnen, bijzondere wijnadressen en sublieme spijscombinaties. Dat wijn ook hét ultieme ingrediënt kan zijn voor slushies, bewijst ze met haar artikel over wine slushies. Hierbij een uitleg van Ellen over wine slushies én twee recepten om zelf aan de slag te gaan.

Meer van Ellen? Kijk eens naar 3 x de lekkerste supermarktwijnen. 

“Slush is Engels voor smeltend ijs. Een wine slushie wordt gemaakt van bevroren wijn met fruit. Het enige wat je nodig hebt: een diepvries, wijn, een blender of staafmixer en wat zomerfruit. Perzik, peer, mango en meloen passen mooi bij witte wijn; framboos, aardbei en granaatappel bij rosé; bosbessen en bramen bij rood. Het is zonde om je beste wijn te gebruiken. Ga voor eenvoudige fruitige wijn. Half zoet, of voeg wat likeur, vermout, port of siroop toe voor extra zoetheid.”

Goed om te weten: “Hoe meer alcohol de vloeistof bevat,hoe slechter het drankje bevriest. Je kunt ook ijsblokjes van de wijn maken. Of giet de wijn (met eventueel de andere drank) in een lage, wijde, afsluitbare plastic bak en laat een nachtje bevriezen. Met een vork schaaf je de bevroren wijn na 2-3 uur makkelijk los. Doe de bevroren wijn en het fruit in de blender en pureer. Breng eventueel verder op smaak en klaar is je wine slushie.”

Wine slushie

FROSÉ (VOOR 4 GROTE GLAZEN)
in blender: 750 ml rosé als ijsblokjes / 250 g koude aardbeien /100 ml rosé vermout / grenadinesiroop (naar smaak) /muntblaadje of aardbei om te garneren

RODE-WIJNSLUSHIE
in blender: 250 g bosbessen en bramen / 750 ml rode wijn*als ijsblokjes / 375 ml ginger ale (koud) / suiker (naar smaak) /*wijn evt. iets verdunnen met water, dat bevriest beter

TEKST: ELLEN DEKKERS BEELD: ISTOCK

wine slushie