thuisbarista’s opgelet: 5 tips

Vind je het leuk om thuis zelf aan de slag te zijn met koffie maken? Dan zijn de juiste tools en handige tips een absolute must. Hieronder 5 top tips uit het boek Thuis Barista. Zodat jij thuis kan schitteren als een ware thuisbarista!

koffie tips voor de echte thuisbarista’s

 1. Over gebrande koffie
  Koop je koffiebonen in kleine porties en bewaar ze in blik. Op deze manier blijven ze ook echt vers geroosterd.
 2. Over een goede espressomachine
  Kies er een die een constante temperatuur heeft en de juiste waterdruk. Dit zorgt voor de lekkerste espresso’s.
 3. Over de perfecte koffiemolen
  Hoe beter de maling, boe beter je koffie. Molens zijn er in vele kwaliteiten en prijzen, laat je dus vooral goed adviseren voor je er een aanschaft.
 4. Over de juiste hoeveelheid koffie
  Meetschep, of weegschaal zelfs, zijn hierbij van belang; de juiste hoeveelheid koffiebonen is heel bepalend voor het eindresultaat van je koffie.
 5. Over het maken van je espresso
  Zorg dat je de koffie goed verdeelt in de filter en daarna met de ’tamper’ goed aandrukt: met een druk van ongeveer 9 kg zit je het best. Wat is nou precies een druk van 9 kilo? Test dit eenvoudig op je weegschaal!

delicious.koffie
161005_del11_prod_koffie_fris-v161005_del11_prod_koffie_notig-v1delicious.koffie is verkrijgbaar in 2 varianten: mild&fris en intens&notig. Beide koffiesoorten zijn van 100% arabica koffiebonen, vol aroma en met een lager cafeïnegehalte. De bonen worden geselecteerd van meerdere plantages voor de verschillende melanges. Zo ontstaat een constante balans in smaak en kwaliteit. Het branden van de bonen gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachtige ronde smaak.

Bestel delicious.koffie hier

koffiebonen