3x de lekkerste supermarktwijnen volgens delicious. vinologe Ellen Dekkers

Ellen Dekkers is al meer dan 20 jaar vinoloog. Je kunt dus wel stellen dat ze álles weet over wijn en druivenrassen.

Elke maand schrijft Ellen in delicious. over de lekkerste wijnen, bijzondere wijnadressen en sublieme spijscombinaties. Dat een goede fles wijn niet per se veel hoeft te kosten, bewijst ze met haar selectie van beste supermarktwijnen. Hierbij drie heerlijke tips, om dit weekend nog in huis te halen.

1.Rosé uit Frankrijk, Côtes de Thongue, Pink Chót, Domaine Bassac, €8,69, verkrijgbaar bij Marqt

“Een typisch voorbeeld van stille wateren, diepe gronden, ik bedoel; lichte rosé met verborgen kracht! Tussen alle rosé in het schap valt deze lichte zalmkleur van deze Pink Chót direct op. Je verwacht een lichte rosé, en dat is het ook. Zacht-fris, rond, fijn gekruid, droog en niet zo uitgesproken fruitig als de meeste versies. Type terraswijn, drinkt makkelijk. Maar wacht! Zijn verborgen kracht zit hem in de combi met eten. Deze rosé flirt aan tafel! Subtiel laat hij zich steeds weer proeven. Een biologische stille kracht bij gerechten uit de mediterrane keuken.”

2. Wit uit Zuid-Afrika, Swartland, viognier, Riebeek Cellars, €4,99, verkrijgbaar bij Coop

“Gul in geur, vol van smaak, fris in afdronk. Bloemen, rijpe sappige perzik, likje honing, tikje kruidig. Een vette tien met een zoen voor de wijnmaker! Zo’n goede viognier voor zo’n lage prijs kom je niet vaak tegen, wat een cadeautje. Bij krab, mild gekruide curry met vis of kip en bij de borrel”.

3. Wit uit Oostenrijk, Krems, grüner veltliner, €3,99, verkrijgbaar bij Aldi

“In het kader van simpel & lekker is deze Oostenrijkse grüner veltliner een echte aanrader. Lentelicht, soepel en zacht-fris met een klein verstopt scherp kantje. Dat ontdek je als de wijn wat langer in je mond blijft, wat wijnproevers nu eenmaal doen. In Oostenrijk spreken ze graag van het typische grüner veltliner-pepertje. Drinkt verraderlijk makkelijk! Dus bombardeer hem tot borrelwijn.”

TEKST: ELLEN DEKKERS BEELD: ISTOCK

supermarktwijn-ellendekkers-delicious