strooptocht door de Haarlemmermeer

Culi-redacteur Ellen was afgelopen week op strooptocht in de Haarlemmermeer.  Samen met een handjevol culi-redacteuren en culi-bloggers ging zij o.l.v. chefkok Jonathan Karpathios op locatie de lunch bij elkaar sprokkelen én bereiden. En ze was zo aardig om dit met ons te delen!

Ellen: ‘Neff had ons uitgenodigd om in de keuken nieuwe apparatuur uit te proberen, maar eerst moesten we onder leiding van chefkok  Jonathan Karpathios op locatie onze lunch bij elkaar sprokkelen.

De eerste stop was kwekerij Eerlijke Oogst waar Jonathan een groot deel van de producten verbouwt die hij gebruikt in zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Een verlaten kas kreeg door hem weer zijn oorspronkelijke bestemming terug. Tomaten, venkelgroen, mooie rode bieten, bloemen (!), sla en kruiden gingen mee in onze kratjes.
Bij Boer Bos in Fortboerderij Dijkzicht mochten we de Drentse heideschapen bewonderen. Gelukkig hoefden we niet zelf een lam te slachten, maar we kregen wel vlees mee voor de lunch van Paul Bos.

Laatste stop: Hoeve de Vogel, waar Marianne ons van verse hennen-eitjes voorzag en knolselderij uit de grond haalde voor onze lunch. Onverwacht is het hazelnotenbos achter de boerderij, waar ze nu ook begonnen is met een shiitake-kwekerij.
Heel bijzonder en erg inspirerend al die bevlogen mensen die zo bezig zijn met duurzaamheid, gezond eten en dicht bij de natuur blijven, zelfs onder de rook van Schiphol.

Daarna met zijn allen koken met de producten die we meegenomen hadden en genieten van onze welverdiende lunch.’

Culinair redacteur delicious.
Ellen van Mol

Strooptocht door de Haarlemmermeer