spaghetti, net als in de film…

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. & italië

Eten met emotie: de Italianen weten er wel raad mee en hun spaghetti leent zich er uitstekend voor. Het Italiaanse temperament spat van een gerecht met spaghetti af. Niet zo gek dus dat filmmakers hier dankbaar gebruik van maken.

Lady & de Vagebond SpaghettiDe scene in Lady en de Vagebond is misschien wel het bekendste spaghettimoment op het witte doek. Op de Bella Notte (yes…die zit de rest van de dag in je hoofd!), wordt Lady meegenomen naar een Italiaans restaurant waar ze Spaghetti Speziale met gehaktballen deelt met Vagebond. De chefs van het restaurant doen hun uiterste best om de twee een romantische avond te bezorgen. Samen genieten ze van de accordeon spelende chef totdat ze opeens van dezelfde sliert spaghetti blijken te eten…

Pippi Langkous SpaghettiIk richt de wereld in wiedewiede naar mijn eigen zin!’ De eigenzinnige Pipi Langkous laat zien hoe je spaghetti eet in Villa Kakelbont: met een schaar! Ja…zo kan het ook. Pipi weet trouwens wel dat ze geen keukenprinses is. Maar, zo zegt ze zelf: ze heeft de sterke tanden van haar oma geërfd en die kon zelfs – zo gaat de legende – spijkers doorbijten.

The Godfather SpaghettiHét recept voor spaghetti? Je kookt spaghetti, bakt knoflook en wat tomaten, maakt tomatensaus en zorgt dat het niet plakkerig wordt. Dan doe je er worstjes en gehakballetjes bij en ten slotte wat wijn. Klinkt het je bekend in de oren? Dan kan het zomaar zijn dat je The Godfather al meerdere keren hebt bekeken. Dit recept komt namelijk uit deze ultieme maffia-film. Don Coreleone en co. weten als geen ander hoe Italianen hun eten willen. Het geheim van dit recept is aan het einde wat suiker toevoegen. Buon appetito!

Lady & de Vagebond Spaghetti