Rundvleespastei met Guinness

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Lisette: ‘Ik kijk elke maand weer uit naar de nieuwe delicious. op de mat, om vervolgens snel aan de slag te gaan met de heerlijke recepten. Zo ook deze maand. Gisteren heb ik de rundvleespastei met Guiness (p. 50) gemaakt. Tijdens het bereiden van het deeg viel het mij op dat er bij de ingrediënten ‘1 eierdooier’ staat vermeld, terwijl deze verder in het recept niet meer wordt gebruikt. Na enige twijfel heb ik de eierdooier toch aan het deeg toegevoegd en vervolgens nog wat bloem om het deeg mooi glad en ‘droog’ te krijgen. Al met al is het recept verder heel goed gelukt (mooi mals vlees en een heerlijke krokante korst) en hebben we volop genoten van de pastei. Toch zou ik graag nog willen weten wat er met de eierdooier had moeten gebeuren?’

Culinair redacteur Trudelies Schouten: ‘Je hebt helemaal gelijk, de eierdooier komt niet meer terug en die moet je eigenlijk gebruiken om de pie mee te bestrijken voordat deze de oven ingaat. Zoals je gedaan hebt: eierdooier door het deeg verwerken en nog iets meer bloem toevoegen kan natuurlijk ook. Het deeg wordt dan iets steviger, compacter, minder gelaagd maar met een vollere smaak. Waarschijnlijk zal jouw korst iets minder goudbruin glanzend zijn geweest, iets doffer omdat er geen eidooier op zat. Gelukkig was de pie toch heerlijk!’