GASTBLOG – ron blaauw deelt in

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Chef-kok Ron Blaauw weet als geen ander wat erbij komt kijken om een keuken soepel te laten draaien. En als vader weet hij óók wat nodig is om een modern gezin goed te laten functioneren. Deze tips voor een stressloos en gelukkig gezinsleven deelt hij dan ook graag.

Er zijn absoluut overeenkomsten tussen het runnen van een topkeuken en een modern gezin. In een topkeuken moet alles op rolletjes draaien, anders krijg je problemen. Een goede organisatie is key en in een gezin is dat niet anders. Behalve kok ben ik ook vader en bij ons thuis is het soms een gekkenhuis, want iedereen heeft zo zijn plichten en afspraken. Het is dan fijn om te midden van alle hectiek een rustpunt te vinden in de keuken.

In 2013 heb ik het in mijn zaak over een totaal andere boeg gegooid en heb ik mijn Michelinsterren ingeleverd. Als chef-kok wil ik mijn gasten altijd het optimale kunnen bieden, daarom heb ik mijn keuken laagdrempeliger en toegankelijker gemaakt. Die visie herken ik bij Samsung – servicegerichtheid is de basis voor al hun innovaties. Het continu streven naar perfectie, zonder daarbij de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. Een mooi voorbeeld daarvan is de Food ShowCase, een slimme koelkast met een geheel nieuwe indeling, zodat je altijd snel vindt wat je zoekt.

Met mijn vrouw kook ik graag voor vrienden. Niet altijd, maar toch wel vaak zijn dat chique diners waarin we alles uit de (koel)kast halen. Ook dan is de Food ShowCase van toegevoegde waarde, juist door de overzichtelijke indeling. Wat je vaak nodig hebt ligt zo voor het grijpen, andere producten liggen wat dieper in de koelkast. Bovendien is het fijn dat de ruimte in de Food ShowCase zo perfect wordt gebruikt, werkelijk geen plek hebben de ontwerpers ongebruikt gelaten waardoor je ontzettend veel kwijt kunt.

Laatst las ik een onderzoek waaruit blijkt dat in bijna de helft van de gezinnen meningsverschillen in de keuken ontstaan en dat zo’n tweederde hiervan gaat over de organisatie van de (koel)kast. Moderne gezinnen hebben het immers druk genoeg, dan wil je niet zoeken naar iets lekkers als je trek hebt. Het is prettig als je dan een vaste indeling in je koelkast kunt aanhouden. Persoonlijk zou ik de indeling als volgt doen, want dan grijp je altijd direct raak als je iets zoekt.

Kortom, zo creëer je het rustpunt in je keuken. Erg prettig om een modern gezin soepel te laten draaien en kibbelpartijtjes te voorkomen.

TEKST RON BLAAUW & SAMSUNG