BLOG – ​pretty cities!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het septembernummer van delicious. is een werelds nummer om je niet mee te vervelen, voor een prachtige en lekkere nazomer. delicious.hoofdredacteur Makkie trekt graag langs wereldsteden: ‘Ik houd van de energie, de cultuur, het ontdekken, het observeren, je erin onderdompelen en verdwalen.

Dol ben ik erop. Heel lang ben ik een week per jaar met dezelfde vriendin naar grote steden gereisd. ​Voorwaarden: in de buurt van zee, mooie musea, fijne winkels en lekkere restaurants. Dus waren we o.a. in Lissabon, Barcelona, San Francisco, Nice en New York. En dan zijn er nog mijn andere reisjes naar Parijs, Marseille, Kopenhagen, Londen, Stockholm en afgelopen najaar naar Shanghai. Allemaal plaatsen waarvan ik denk: hier wil ik wel een jaartje wonen. Ik houd van de energie, de cultuur, het ontdekken, het observeren, je erin onderdompelen en verdwalen. Van winkels die we in Nederland niet hebben. Van musea met wat geweest is, maar ook wat nog komt. En natuurlijk altijd die zoektocht naar waar gaan we eten, de markten, de culinaire winkels. Waar ontbijten we, waar doen we lunch en diner. En wat willen we meenemen naar huis. De ene keer kriskrassen we door zo’n stad. Per bus, metro, taxi, brommer of fiets. De andere keer maken we een cirkel rondom ons appartement of hotelkamer om te ervaren wat de buurt aan restaurants en markten te bieden heeft.

En we lopen kilometers. We hebben hetzelfde reisritme en dezelfde honger en drang om per se iets te willen zien of proeven. En dat is fijn want ik kan ver gaan als ik iets op mijn (eet)lijstje heb staan.

Vorige maand vierde zij een kroonjaar en moest ik een verhaal houden. Daarvoor had ik de reisfoto’s nodig waarover ik mij 2 dagen heb gebogen. Met al die kaartjes van de plekken waar we waren, de restaurants waar we aten (een complete memory-lane ook langs al die andere reizen met gezin, familie en vrienden). Wat heb ik veel geld uitgegeven aan eten en wat heb ik daar het minste spijt van! Na de speech bedachten we dat we maar weer eens moesten gaan. Op ontdekkingsreis ​naar waar de stad aan zee ligt, met musea, winkels en lekkere restaurants die je daarna niet meer vergeet.

Binnenkort gaan we naar Venetië voor de ravioli met garnalen, de bigoli met schelpdieren en specerijen en de gegrilde pijlinktvis. En in de tussentijd is er gelukkig altijd delicious.!

TEKST MAKKIE MULDER

 

Makkie in the city