Het koffiebesje is na olie het meest verhandelde product ter wereld. Fairtrade nam Mister Kitchen mee naar Peru om het zwarte goud ter plaatse te zien groeien én te proeven. En na aankomst in Lima dronken en aten ze typisch Peruaans!
Meteen na aankomst in Lima neemt chef Martin Morales ons mee naar Panchita in de populaire wijk Miraflores. We willen ons koffie-avontuur namelijk aftrappen met Peruaans eten. En dat wordt hier geserveerd: authentieke gerechten in een hippe omgeving. Zoals de anticuchos de corazon, de immens populaire spiezen met runderhart. Maar om onze jetlag voor te zijn, beginnen we natuurlijk met dé lokale cocktail, de pisco sour. Met inderdaad als basis de nationale brandstof pisco. Dit destillaat wordt meestal van muskaatdruiven gemaakt die in noord Peru zoveel zon krijgen dat ze ongeschikt (lees: te zoet) zijn voor wijnproductie. Het is dus eigenlijk een soort grappa die in vele kwaliteiten bestaat. Van type petroleum tot de zachtste eau-de-vie. In Panchita brouwen ze er in ieder geval de mooiste en meest kleurrijke cocktails van. Een standaard pisco sour bevat suikerstroop, ijs, limoensap en geklopt eiwit. Ideaal dus als aperitief voor een copieus (Peruaans) maal. Salud!
TEKST MISTER KITCHEN