Soesjes met rosbief en mierikswortelroom

Over het recept van de soesjes met rosbief uit het januarinummer zijn al veel vragen binnengekomen op de redactie, waaronder deze van Mariska:

Beste redactie,
Laatst heb ik uit delicious. soezen gemaakt. In het recept staat dat je water met boter in een pan moet verwarmen tot de boter gesmolten is en vervolgens in één keer alle bloem hierin moet doen. Dan roeren tot een massa en de eieren er een voor een bijdoen. Maar als je dit doet, wordt het geen deegbal. Na 2 x proberen en andere kookboeken te raadplegen kwam ik er achter dat je het water met de boter moet laten koken voordat de bloem erbij kan. In het recept staat verwarmen en niet koken. Voor mij zijn dit 2 verschillende manieren van bereiden, en dus heel onduidelijk!
Helaas heeft dit mij veel tijd en ook veel ingrediënten gekost. Gelukkig had ik genoeg in huis om toch nog een toetje te serveren. Ik denk dat meer lezers dit niet begrijpen, daarom deze vraag.

Met vriendelijke groet,
Mariska de Ruijter

De delicious.redactie tipt:

Soezendeeg is niet moeilijk te maken, maar er zijn wat weetjes die zorgen voor een perfect resultaat. Heel belangrijk is dat het meel dat je aan het water-botermengsel toevoegt echt gaar wordt. Dit merk je als de goed doorgeroerde saus zich tot een glanzende bal vormt en loslaat van de panwand. Vóór dat balstadium is het nog een soort dikke saus, die je dus eerst al roerend goed moet verwarmen totdat het een dikke deegbal is. Pas als het meel gaar is, worden de eieren goed opgenomen en krijg je perfecte soezendeeg.