De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Peperkoekharten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Mich: ‘In de kersteditie van delicious. staat een recept voor peperkoekharten (p. 127, red.). Er staat echter niet bij hoe hoog de oven moet staan. Kunnen jullie me hierbij helpen?’

Redactie delicious.: ‘Bij de Scandinavische peperkoekharten, pepparkakor, mist inderdaad de oventemperatuur. Bak de koekharten in een voorverwarmde oven van 170 ºC in 8-10 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen. Versier de koeken pas met glazuur als ze helemaal zijn afgekoeld. Verpak elk hart eventueel in een lege (thee)verpakking voor een mooi, origineel en lekker culicadeautje (zie voor beschrijving p. 127, delicious.kerst). Als je voor het bakken nog een gaatje in de harten prikt, kun je ze aan een mooi lint in de boom of een guirlande hangen. Dit deeg is namelijk heel geschikt om uit te steken en vormpjes van te maken, want het loopt nauwelijks uit. Het wordt na bakken ook niet zacht als je het in de boom hangt, wat bij de meeste koekjes wel zo is.’