Pasta komt uit Italië, maar pasta mét Europese bescherming komt uit Gragnano. Mister Kitchen draait én prikt eindeloos veel vorken mee bij Pastificio Di Martino!
Hoe cliché en trots Italië ook kan zijn op haar eetcultuur, toch werden we tijdens onze pastareis naar Gragnano verrast door de hartstocht en kwaliteit van de Zuid-Italiaanse keuken. De charmante directeur van de Di Martino pastafabriek Giuseppe bleek een al(w)etende smaakgids en nam ons mee naar een klassiek proeflokaal (lunch) en een kleine osteria met een ster (diner). Vooral deze laatste, Nonna Rosa, is een pareltje. Geen grote borden pasta en standaard Italo-kost maar een en al verfijning en durf. Bittere groentegangetjes tot en met simpele langoustine in vermicelli. Alles simpel, lokaal en origineel. Tel daarbij de spetterende natuurwijnen op die onze gastheer liet aanrukken en je beseft dat er ook in de laars chefs rondlopen die met hun tijd meegaan en afwijken van wat die mama er in heeft gestampt. Mocht je in de buurt van Napels komen, gaat het proeven! osterianonnarosa.it
TEKST MISTER KITCHEN
Voor de grote pastareportage van Mister Kitchen kijk je in delicious.juni!