op vakantie in eigen keuken: azië

Deze zomer gaan we doordeweeks op vakantie in eigen keuken. Deze week laten we ons inspireren door gerechten uit Azië. Van Korea tot Viëtnam en van China tot Indonesië. 

Voor inspiratie uit de Noord-Amerikaanse keuken klik je hier!

op vakantie in eigen keuken: azië

kimchi jjigae – koreaanse stoofsoep
Staat de kimchi in de koelkast te wachten om gebruikt te worden? Haal dan snel onderstaande ingrediënten in huis en maak kimchi jjigae, de heerlijke Koreaanse stoofsoep.

gefrituurde garnalen met knapperige groentesalade
Een frisse salade wordt net wat spannender met knapperige groenten als sperziebonen en maïskolfjes. De garnalen frituur je simpel en snel in een hete wok. Serveer met zoete chilisaus om lekker te dippen.

loempia met ham en black fungus
Goed gevulde loempia’s zijn een prima avondmaaltijd. Serveer eventueel met een lekkere kimchi salade als je behoefte hebt aan een extra portie groente. De ingrediënten haal je bij goed gesorteerde supermarkten of bij de toko.

sambal goreng peultjes met tahu
Geen zin in vega? Vervang de tofu dan bijv. door gekookte garnalen. Warm de garnalen de laatste 1-2 min. met de peultjes mee. De zoetzure ananas wordt extra lekker als je het de avond van tevoren maakt. Het sap mengt dan nog beter met de zoetzure siroop. Bewaar de ananas in de koelkast.

zoetzure varkenshaas met komkommersalade
Vervang het water door een restje kokosmelk. Een restje kokosmelk kun je prima invriezen en is handig als een soep, curry of saus een extra romige, oosterse boost kan gebruiken.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: ZIE LINKS NAAR RECEPTEN / BEELD JEREMY SIMONS

Meer wereldse gerechten maken? Bestel dan hier het delicious. kookboek vol gerechten uit alle windstreken!

azië