Mister Kitchen zoeft door Tirol in delicious.februari. Hoewel Mister Kitchen als Italië-adept dacht de hele laars culinair onder de knie te hebben, opende de trip naar Süd Tirol hen de ogen én mond.
Mister Kitchen: ‘De streek Trentino-Alto Adige is het meest on-Italiaanse stukje Italië. Zoevend door glooiend groen en langs indrukwekkende bergtoppen (Alpen én Dolomieten) ontdekten wij een autonome keuken die het resultaat is van een bijzonder microklimaat. We kwamen eigenlijk voor het befaamde Tiroler Speck maar ontdekten zoveel meer… Van traditionele tamme-kastanje-verering en verrassende deegrecepten tot gastvrije boerenbedrijven en loepzuivere wijn. Zelfs appels plukken in olijke lederhose deden we met veel plezier. Dat deze provincie de meeste Michelin-sterren van het land heeft, is een mooie bijkomstigheid. Geloof ons maar, hier wil je als smaaktoerist heen!’
TEKST: MISTER KITCHEN