BLOG Makkie in Zuid-Tirol

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Makkie: ‘Of ik mee wilde. Op reis. Naar Zuid-Tirol oftewel Noord-Italië. Of zoals Mister Kitchen het noemt in hun reportage in de nieuwste delicious.: een on-Italiaans stukje Italië. Een van de leukste kanten van mijn baan.’

Op veel uitnodigingen kunnen wij niet ingaan (er moet natuurlijk wel een blad gemaakt worden en het onderwerp moet bij ons passen) maar dit wilde ik niet missen! Ik had hier alleen een wintersportervaring. Met een licht vooroordeel (stijfjes, bonkig eten, alleen maar leuk als je overactief bent en wandelt, fietst of bergbeklimt) begon ik aan de reis, om verliefd terug te keren. Omdat het landschap adembenemend mooi is (om vooral in te wandelen), de wijnen sprankelend (een walhalla voor een wit-liefhebber als ik), de wijngaarden bijzonder door hun pergola-uitstraling (de druivenranken van de Vernatsch worden op een speciale manier opgebonden). Waar je van de een naar de andere gaard e-mountainbiked (ja mét batterij, zodat je je energie niet in het fietsen hoeft te steken maar vooral in de omgeving) en je niet al te bezweet terechtkomt bij bijna verstopte, prachtige terrassen en restaurants waar het eten verfijnd en puur is.

makkie_620

Waar gefeest wordt in de wijngaarden met duizenden lichtjes, proeverijen, fantastisch eten en muziek samen met het hele dorp. Waar de wijnkelders opengesteld en omgebouwd worden voor meterslange tafels en honderden kaarsen om met elkaar te genieten van de nieuwe wijnen en het eten van enthousiaste koks. Waar mensen je met liefde vertellen over hun land, hun ambacht, hun product, hun drive en hun – soms best ingewikkelde en gecompliceerde – geschiedenissen. Ik krijg acuut weer zin om te gaan.

Pure, stoere Alpiene tradities in combinatie met het elegante joie de vivre van mediterrane charme leveren een verrassend verblijf in een authentiek gebied. Waar al je zintuigen worden geprikkeld door de optelsom van indrukwekkende natuur, ruimte, rust van meren, eten en drinken om naar te verlangen, bijzondere wijngaarden met bijzondere mensen, mooi ingerichte restaurants, een heuse Weinstrasse, berghutten én hartjesstoelen. Voor een gezonde dosis romantiek en een combinatie van traditie en trend als vitaliserende tegenhanger voor drukke levens. Ik was er van 6 tot 9 juni en vond het Groot Genieten.

Alles wat je erover wilt weten, vind je op de site van het verkeersbureau: www.suedtirol.info/nl

TEKST MAKKIE MULDER (DELICIOUS.HOOFDREDACTEUR)