makkie – fris zomerdiner op het vuurtoreneiland

vuurtoreneiland

‘Oké, ons Hollandse nummer ligt in de winkel en in mijn editorial scheef ik op 26 mei om 16.33 uur met 15°C. Met de hoop dat het deze tijd, vandaag bijvoorbeeld, beter weer zou zijn. Nu is het 19 juni, 16.58 uur en 16°C en vanavond ga ik met vrienden op het Vuurtoreneiland eten.’ En toch stapte Makkie iets meer dan een week geleden op de boot naar haar favoriete zomerrestaurant.

‘Het zomerdiner is inclusief boottocht van 1 uur heen en als het even meezit, ook weer terug. Net nog even geappt dat iedereen vooral stevige schoenen, want zompig op het eiland, én een jas voor op de boot én een dikke trui voor in het restaurant mee neemt. Want er is geen verwarming maar wel prachtig uitzicht. Plus de kookkunsten van Sander Overeinder van restaurant As. Waar ik fan van ben. Net als van die van Geert Burema van restaurant Merkelbach. Nu in delicious. Hij kookt met producten uit de Ark van de Smaak.  Met pareltjes die het verdienen extra aandacht te krijgen, zodat ze niet verdwijnen.

Denk aan harder uit de Waddenzee met zeekraal, roomse kervel en bronzen venkel, Stellendamse garnalen, naegelholt,  Katwijkse peentjes en sint-jansuitjes. En niet te vergeten onze Opperdoezer ronde. Zo poëtisch kan eten zijn. En zo lekker. En dan heb ik nog niets gezegd over alle prachtige kazen, de juwelen van Limburg en de allerlekkerste boter. Dt nummer is weer één grote ontdekkingsreis. Zó fijn om te maken. En nu ga ik naar de smaken van Sander. Die net zo kritisch en creatief is als Geert. De boot vertrekt om 18.30 uur. Sharp!’

vuurtoreneiland

vuurtoreneiland