De crux van soesjesdeeg

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vrijdag = testdag. Collega Linda volgt de handelingen van testkok Machtelt voor een nieuw delicious. filmpje. Alle receptuur in delicious. magazine wordt getest en geproefd. Vaak op lokatie, maar ook in onze eigen testkeuken op de redactie in Hoofddorp. Vandaag worden de soesjes uit Kitchen Diary voor nr 13 getest. We krijgen geregeld vragen over soezendeeg. Culinair redacteur Trudelies zegt over dit deeg: “De crux in het goed slagen van dit ‘kook’deeg zit hem in ervoor te zorgen dat het bloemmengsel eerst goed gaar moet worden voordat je de eieren toevoegt. Pas als het deeg als een vettige bal van de panbodem loslaat, voeg je één voor één de eieren toe. En telkens krachtig en goed roeren, zodat het ei helemaal wordt opgenomen. Dan pas het volgende ei toevoegen en wéér krachtig roeren. Dat is even een spierballenklusje. Het laatste ei voeg je in delen toe, want misschien heb je niet alles nodig. Uiteindelijk moet het deeg glanzend en net stevig zijn, dus niet uitzakken. Het kan ook zijn dat je net iets meer dan de aangegeven hoeveelheid ei nodig hebt. Houd er rekening mee dat de soesjes nog zeker 2 x zo groot worden, dus geef ze wat afstand van elkaar op de bakplaat.”