Onlangs was delicious. eindredacteur Laurien bij kookboekenauteur Rachel Khoo te gast. Daar maakte ze een paar lekkere taartjes, die ze helaas vergat…
‘Vrijdagmiddag een workshop bakken van Rachel Khoo, in Nederland vanwege de introductie van haar boek Chez Rachel – recepten uit de kleinste keuken van Parijs. Uit dat kleine keukentje komen de lekkerste dingen…
Rachel, inspirerend en very charming – Brits met een klein Frans randje – leerde ons tartes aux pommes met amandelcrème en klassieke quiche lorraine bakken volgens recepten uit haar boek en ineens leek het allemaal erg gemakkelijk. Dat is ook haar insteek, French cuisine voor iedereen!
Zelf leerde ze het vak bij Le Cordon Blue en dat is niet niks. We mochten onze verrukkelijke baksels mee naar huis nemen, maar… eenmaal weer bij de parkeergarage ontdekte ik dat ik mijn doos patisserie vergeten was. Merde! En ik had me verheugd op een grootse entree thuis. Kijk jongens (ploeterend voor proefwerkweek en eindexamen): dit heeft mama vanmiddag voor jullie gebakken. Ai. Zou ik thuis Rachels taartjes ook kunnen maken? Ja! Zie foto’s op Facebook.’